Winiary – Rosół wołowy – 60 g

Marka:
Opakowanie: 60 g
Skład
sól, całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, skrobia ziemniaczana, olej palmowy, aromaty (z glutenem, soją), ekstrakt mięsa wołowego 4,8%, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), cukier, barwnik (karmel amoniakalny), suszona marchew 0,5%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), liść pietruszki 0,3%, pieprz czarny, koncentrat czosnku, maltodekstryna. Może zawierać śladowe ilości mleka i selera.

Analiza składu

5'-rybonukleotydy disodowe (inne produkty z tym składnikiem)

Całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy (inne produkty z tym składnikiem)

Ekstrakt mięsa wołowego (inne produkty z tym składnikiem)

Glutaminian monosodowy (inne produkty z tym składnikiem)

Kwas cytrynowy (inne produkty z tym składnikiem)

Kwas cytrynowy to składnik widoczny często w składzie produktu jako E330. Jest to substancja, która ma za zadanie regulowanie kwasowości i nadawanie produktom żywnościowym aromatu. Kwas cytrynowy naturalnie występuje w owocach, na przykład w cytrusach. Jako składnik żywności stosowany jest zwykle pozyskiwany syntetycznie kwas cytrynowy. W stężeniach spotykanych w produktach żywnościowych kwas cytrynowy uznany jest za nieszkodliwy powinny go jednak unikać osoby z wrażliwością na glutaminian sodu. Kwas cytrynowy można spotkać w bardzo szerokiej gamie produktów spożywczych, między innymi w przetworach owocowych i warzywnych, słodyczach, napojach czy niektórych produktach mlecznych.

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 100 ml po przyrządzeniu
Wartość energetyczna6 kcal / 25 kJ
Tłuszcz0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
Węglowodany0,3 g
- w tym cukry0,1 g
Białko0,1 g
Błonnik0 g
Sól0,99 g

Dodaj opinie o tym produkcie

Napisz co sądzisz o tym produkcie. Dzięki Twojej opinii inni użytkownicy zjedzmy.pl będą mogli się dowiedzieć co sądzisz o tym produkcie i możliwe, że zachęcisz ich do jego zakupu. Prosimy o bycie subiektywnym i rzetelnym. Wszystkie opinie są moderowane przez nasz zespół.

Recenzje

krysztaaa
Ocena: 3
Data: 2017-01-28 12:21:33
Nie wiedziałam, że w kostkach rosołowych jest aż tyle chemii. No ale nadają bardzo dobrego aromatu jak gotujemy bulion. Osobiście bardzo lubię wołowe kostki rosołowe i te grzybowe. Szkoda, że nie są do końca zdrowe... chyba muszę ograniczyć.